És un taller que neix a l’Escola Municipal d’Adults “mediterrani “ de Roda de Barà, amb l’objectiu de cuidar el nostre entorn. Senyalitzant set rutes per poder caminar pels voltants.


el grup de caminants - grupo de caminantes

jueves, 17 de diciembre de 2009

Ruta 5: La Serra Llarga
Dificultat: mtijana. Distància: 9 km. Temps aproximat: 3:30 hores.
Color Vermell
Punts d'interès: Plaça de la Sardana, carrer Joan Carles I, Avinguda de l'Avenc, tot recte fins el carrer Josep Carner. Aquí deixem la Ruta 4, seguim per l'Avinguda de l'Avenc fins el carrer Joan Sebastian Bach i seguim fins la urbanització Barà Mar. Girem a l'esquerra pel Camí de l'Avenc, abans d'acabar de fer la pujada, trobarem un senyal per girar a la dreta, només entrar-hi trobem dos camins, seguirem pel de la dreta, cap avall. A la dreta la Serra Llarga, a l'esquerra la Muntanya de la Murtra, que fem a la Ruta 3. Després trobem un senyal a la dreta, la pujada cap a la Serra Llarga, hi arribem i caminem per la cresta i després d'una hora de camí, veiem de lluny un bosc de pins que ens indica que ens acostem als Quatre Termes. Deixem a la dreta un camí que ascendeix i nosaltres seguim recte. Més endavant, a l'esquerra, i seguidament a la dreta, trobem el camí que condueix a l'Avenc del Merla. Seguim baixant.
Observacions: a la meitat de la pujada a la Serra agafem un senderó cap a la dreta per a visitar la cova de la Coma d'en Gall. Un cop a la Serra Llarga veiem que els voltants estàn plens de plantes, és un lloc ideal i molt didàctit per a observa plantes i estudiar-les a qualsevol època de l'any i té unes vistes esplèndides.
En els quatre Termes conflueixen els municipis de Roda, Bonastre, Sant Salvador (ara El Vendrell) i Albinyana.
L'Avenc del Merla és la cova més important del municipi i si voleu endinsar-vos en ella us faran falta cordes, llanternes i molta força als brassos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario