És un taller que neix a l’Escola Municipal d’Adults “mediterrani “ de Roda de Barà, amb l’objectiu de cuidar el nostre entorn. Senyalitzant set rutes per poder caminar pels voltants.


el grup de caminants - grupo de caminantes

martes, 24 de enero de 2012

RUTA 8: COVA DEL CRANI.
Color: Negre
Dificultat: mitjana
Distancia: 8’5 Km
Temps aproximat: 3 hores

Hem de seguir la ruta verda fins a la tanca de la finca de la Pedra Grossa, on la ruta verda segueix cap a la l’esquerra i la negra va cap a la dreta. Seguirem un sender paral·lel a la tanca que en un punt es bifurca a la dreta  per força  i que fa una pujada suau, fins arribar a dalt de tot on trobem una petita esplanada on a l’esquerra divisem el túnel del ave i a la dreta unes fantàstiques vistes del municipi. Per últim queda l’últim tram i el més complicat o perillós, anar amb cura de les senyals per no perdrés i també amb les pedres i alguna baixada pronunciada que trobem. El camí de tornada a Roda es fa per un sender ample i empredat que s’uneix a la ruta verda i llavors seguirem la mateixa senyalització per arribar al municipi.

Observacions:  S’ha de portar calçat adequat perquè l’ultim tram cap a la cova és perillós i el primer tram de tornada rellisca.
La cova del crani s’anomena així perquè van trovar un crani al seu interior. La cova presenta 3 entrades: 2 d’un diàmetre major (una a l’esquera i altra a la cara frontal) i una altra més petita a la dreta; però no tenen gaire profunditat; però es poden observar des de fora, sense necessitat de llanternes. En els voltants de la cova i en el sender trobem abundants belloters i d’altres plantes autòctones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario